SU-kogebogen: Madpandekager

Af Astrid Friis

 

 

Står du også som oftest i Netto efter en lang dag på uni med tal, grafer, kulturdefinitioner og andet godt og føler, at al opfindsomhed er som fra en svunden tid. Du ved, at du har brug for næring og varieret kost, men som altid ender du med én af dine bedste retter som rugbrød med ost eller en pastaret. Havde du dog bare pengene, tiden og pladsen til kulinariske udfoldelser, så var det jo intet problem at få kokkereret noget lækkert, men ak nej. I de lejede værelser og kollegierum er køkkenpladsen trang, og din hektiske dag som fuldtidsstuderende og deltidsarbejdende efterlader kun få dyrebare minutter til din madlavning.

 

Frygt ikke – her kommer der fra en studerene med presset økonomi, travle og lange dage, nogle bud på, hvordan din madpakke bliver den mest eftertragtede i undervisningslokalet eller på læsesalen. Hvordan du får råd til både gæster til aften og ikke efterlader resten af måneden til et liv kun med havregryn og makrel.

Velbekomme!

 

Grønne pandekager med lige det fyld du har i køleren

 

Disse pandekager er lette og luftige og kan bruges med al slags fyld i – hvad end du har af grønt eller rester i køleskabet. De fungerer både som en lun aftensmad og kolde til frokost dagen efter. Med en udgift på kun omkring 20 kr. har du til i hvert fald to måltider.

 

Tid: ca. 15 min

(8 stk.)

 

100 g hvedemel

En anelse cayennepeber

Et nip salt

2 dl sødmælk

2 æg

30 g smør, smeltet og afkølet

60 g revet ost

En håndfuld spinatblade, persille eller andet grønt

Fedtstof til stegning

 

  1. Bland mel, cayennepeber og salt
  2. Tilsæt mælk, smør og æggeblommerne
  3. Pisk det godt sammen med et piskeris og tilsæt osten
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dejen forsigtigt i dem
  5. Steg pandekagerne ved middelhøj varme
  6. Server dem lune evt. med frisk salat, tomat, peberfrugt og en dressing
  7. Husk at forberede en ekstra til din madpakke næste dag