En hurtig guide til sex og samvær

af Jens Høyer Jensen

Det er slut med bare at sætte et kondom på en flamingopenis og se en film om en forvirret Oliver Bjerrehuslignende type, der opbruger sit taletidskort, fordi vedkommende har fået klamydia. Det her er 2018; året hvor vi fik identitetspolitikken og vores helt eget Københavnerkontor, men også året hvor det er på tide at gøre op med meget af det, vi blev lært i seksualundervisningen i tiden før Fidget Spinner og hjemmelavet dåseslime.

 

Jeg har som ung penisbærer gået rundt og troet, at jeg havde styr på det. På med kondomet. Check. Pis i en kop med jævne mellemrum. Check. Stå af i Roskilde. Check. Dog er jeg på det seneste blevet opmærksom på, at dele af mine tanker og ideer omkring sex og seksualitet i bedste fald har været outdated og i værste fald forkerte. Derfor har jeg sat en lille basisgruppe bestående af nogle veninder, både med og uden livmødre, i stævne, for at høre, hvad der rører sig på området.

 

Kopper, lapper og grænser

 

Først og fremmest vil jeg høre, hvad fanden der sker med den kop der. Den er med jævne mellemrum dukket op i samtalerne den seneste tid, uden at jeg egentlig har haft en idé om, hvad menstruationskoppen er for en størrelse. Jeg kan dog afsløre, at den er mindre end en kaffekop, og at flere i basisgruppen bruger ordet ”behagelig”.

 

Vi har at gøre med et ikkesugende menstruationspræparat, der opretholder skedens normale fugtighed og flora, og som er allergifri for langt de fleste. Den har også et super cool genbrugselement, 2-5 år lyder det på, så der er simpelthen også penge at spare! Er man godt ”in sync” med sin egen cyklus, så kan man sætte den op et par timer inden, så blødningen ikke behøver at bevæge sig ud gennem skeden. Er fornemmelsen, at den er ved at være fyldt, tager man den simpelthen bare lige så stille ud, hælder indholdet i håndvasken eller toilettet, vasker, tørrer og sætter op igen. Minimum efter en blødning koges koppen.

 

Det lyder jo dejlig nemt. Men det stopper ikke her, får jeg at vide. Koppen medfører nemlig også at man kan have ret fremskredende seksuelt samkvem. Man skal holde sig fra den helt klassiske penetrationssex, men bare gå amok i oralsex, klitorisstimulering eller hvad der ellers findes derude af behageligheder. Koppen er altså super nice, hvis du ikke kan lide at have det alt for snasket under menstruation, eller hvis det bare er besværligt med lagner og alt det hejs.

 

”Men hey – det lyder jo som noget man burde have, er der slet ikke nogen bagdele?” spørger jeg med munden fuld af honningkage. Det er der desværre. Hvis der ikke er en håndvask inde på de offentlige toiletter, kan det godt være en prekær situation at skulle ud for at skylle sin kop. Samtidig anbefales det heller ikke at bruge koppen, hvis man har spiral, et yderst populært præventionsmiddel, da vakuummet, der opstår, når koppen tages ud, kan misplacere spiralen.

 

Nu til noget, som jeg selv har missioneret lidt for det sidste års tid: slikkelappen. Hvis du bare tilnærmelsesvis ligner folkene i min omgangskreds, så sidder du sikkert og tænker, hvad fanden jeg fabler om. Det er nemlig den typiske reaktion når jeg nævner slikkelappen, som – for en god ordens skyld – ikke må forveksles med suttekluden. Jeg beder basisgruppens medlem med den mest gennemsnitlige højde om kort at beskrive den. ”Den er for fed!”, bliver der indledt med. Jeg fortælles, at det er et tyndt stykke latex, som kan være rigtig fed at kende til, hvis man godt kan lide at oralstimulere sin partners klitoris, kønslæber eller røvhul, og kan derfor bruges af og på alle køn, uagtet ens seksuelle orientering. Man placerer den simpelthen bare mellem egne læber og partner, og så kan man ellers slå sig løs, uden man behøver at frygte overførsel af seksuelle sygdomme. Hvis man som person har ladet sig afskrække af oralsex, om det så skyldes renlighed, smag eller konsistens, kan den lille lap hjælpe dig til at overkomme denne barriere. Som lille bonus kan det nævnes, at den fås i en række forskellige smage.

 

Basisgruppemedlemmet med den mest mærkværdige ben-til-torso ratio indvender efter slikkelapssnakken, at ikke al seksualundervisning må handle om prævention og kønssygdomme. Det er nemlig mindst lige så vigtigt, at man tager snakken om grænser, som ikke må forstås på sådan en landegrænseagtig måde.

 

Alle omkring bordet er enige om, at det at snakke om personlige grænser, og hvordan man sætter dem, bør være en nødvendighed i et forhold blandt to (eller flere) mennesker. Det indbefatter ligeledes grænser for intimitet, flirteri og digitale grænser. Alt i alt kræver det simpelthen bare det, man kalder for en god gammeldags snak, inden man springer hovedkulds ned i begærets dyb.

 

Standhaftige myter og gode råd

 

Jeg ønsker at slutte vores lille møde af med tre hurtige og starter med at bede dem om at afkræfte en myte, som de mener har været standhaftig ud over det sædvanlige. ”Det holder altså ikke at stå af i Roskilde”, bliver der sagt. Flere stemmer i. Før den egentlige ejakulation vil der, på trods af at man ikke kan mærke det, forekomme præsperm. Der er altså en grund til, at ordet ”sperm” indgår, og det er fordi at disse væsker indeholder sæd, som altså kan munde ud i en graviditet, selvom man ikke tager toget hele vejen til København. Så på med regnfrakken hvis I vil være sikre!

 

Som det absolut sidste vil jeg høre, hvad er egentlig fedest at vide om en penisbærer, hvis man har en livmoder, og hvad der er fedest at vide om én med en livmoder, hvis man bærer rundt på en penis. Til det første spørgsmål er der overvejende enighed: penisbæreren har ikke nødvendigvis et ubetinget ønske om at ende samlejet med en udløsning. Så det skal man lige prøve at være åben over for.

 

Til det andet spørgsmål er der mere uenighed. Jeg godtager selvfølgelig mere end ét godt råd her i den gode sags tjeneste. Først og fremmest er det vigtigt for penisbæreren at vide, at indgangen til skeden er super sensitiv, men at friktionen ikke nødvendigvis er tilfredsstillende. Til gengæld kan tryk mod skedevæggen være super lækkert, hvorfor man måske skal overveje ikke bare at høvle ufortrødent igennem. Det andet gode råd i denne boldgade lyder på, at man skal være påpasselig med at helt og holdent at gå med på, at ens partner benytter sin cyklus som prævention. Selvom man kender sin cyklus godt, og at det er ment i god tro, så er det bare en vild svær størrelse at arbejde med.

 

Min time i selskab med basisgruppen har utvivlsomt gjort mig klogere, men som jeg også er blevet advaret om, så har jeg så uendeligt meget at lære endnu. Hvis man sidder derude og føler at det samme gør sig gældende for én selv, så dan din egen basisgruppe, stil spørgsmål, kom med svar, snak med hinanden, og gør hellere det hele hundrede gange for meget end en gang for lidt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s