Hinandens fester: Sociologi-fest

Af Fest-redaktionen

Fest-redaktionen består af tre statskundskabere og en enkelt sociolog.
Den kaster et kritisk, kærligt og festligt blik på CSS-fester.

D. 21/9 kl. 20.00 slår dørene op til sociologernes egen festsal – Katedralen – i forlængelse af Sociologisk Institut- dag 2018. Fest-redaktionen er spændt, men har medbragt sin kritiske sans i bedste Frankfurter-stil; Kan hvad der i folkemunde går som CSS’ bedste fester leve op til de skyhøje forventninger?

ARMBÅND
Efter at have passeret Kommunen og snørklet os gennem CSS’ mørkere afkroge nåede vi frem til sociologernes private sted: Katedralen – bedre kendt som “Katten”. Vi blev mødt af hjemmerul, snak i gården og lyden af Niels Brandts stemme på floor. Vi var havnet det rette sted. I mangfoldighedens ånd er sociologerne rundhåndede med “armbånd”; der er plads til alle, og man går simpelthen bare ind – til Fest-redaktionens glædelige over- raskelse. Det kan dog anbefales at komme i god tid, da de gode sociologifester er begyndt at rygtes rundt på CSS.

DANSEGULV
Floor var fyldt af danseglade mennesker, som ikke var blege for sing- a-long til de gode gamle nullerhits. Fest-redaktionen tog en god gammeldags svingom, da det virkede som om, det var kutymen. Det stod hurtigt klart, at sociologerne havde både hurtige hænder og hurtige fødder. Alt med måde. Floor var tæt pakket, så der måtte være grænser for de hurtige moves. Dette afspejlede sig også i de lange toiletkøer. Her kan man risikere at spendere sin aften, hvis man er bleg for at begive sig længere ud på CSS.

DRINKS
Der blev serveret flydende væsker til det flydende floor – tilpasset lejligheden og endda til SU-venlige priser, der signalerer, at Baumændene ikke er en overskudsforretning, der er ude på at inddrive merværdi på bekostning af fattige studerende. Fest-redaktionen havde svært ved at holde armene nede med GT til sølle 15 kroner, der efter sigende var i så høj kurs, at Baumændene måtte tage en taxatur til den lokale Netto efter nye forsyninger. En polit ville nok indvende, at det er et klassisk eksempel på markedsfejl.

SEGMENT (HVAD BLIVER DER SNAKKET OM I RYGER-GÅRDEN)
Der var gæster fra nær og fjern, og man skulle kigge langt efter Baumans egne mænd.“Hvorfor skal man overføre til Baumændene?” lød det til tider fra gæster i baren. Sociologifester danner rammer for et sjældent møde mellem politter, statskundskabere og det fjerne RUC; en sådan cocktail fås ikke andre steder på CSS.

Fest-redaktionen bevægede sig ud i rygergården, hvor snakken centrerede sig om en festklassiker: fyren der kastede op i hjørnet. Fest-redaktionen var lettere skuffet, da de havde læst op på Foucaults magtperspektiver i aftenens anledning.

TAG-TIL-SOCIO-FEST-HVIS
Du er træt af at danse i cirkel med en konstant pumpende basarm og savner en god gammeldags svingom med en sød flirt i rullekrave, der nemt kan forveksles med en ung Foucault. Har du tilmed styr på din indie-rock og de gamle klassikere, vil du elske en nat i Katten.

EFTERFEST
Er du typen, der elsker en all-nighter er du kommet det rette sted. Der er ingen strukturelle hindringer for at danse til den lyse morgen – kun dine ømme fødder og et overflod af GT sætter grænserne for aftenen.

HOW-TO-FIT-IN
Ønsker du at blende ind i mængden og fremstå som en ægte sociolog, må du lade de høje hæle blive hjemme. Hop derimod i et par sneaks, dress casually, og smid en lyserød hårklemme i håret.

OPSAMLING
Alt i alt opskriften på en festlig af-ten med opblomstring af nye tværgående venskaber og måske endda en flirt at varme sig på i de kolde vintermåneder. Fest-redaktionen bekræfter rygterne og sender en hjertevarm anbefaling efter sociologifester. Hvis du til din store ærgrelse missede højskole-oplevelsen, er dette din chance for at opleve kultursammenstød og fællesskab for en aften!

Fest-redaktionen kvitterer med 5 Foucault:

Skærmbillede 2018-11-25 kl. 12.13.51

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s